fredag 17 januari 2014

Ett fantastiskt, t.o.m. galet, gott bröd

Gårdagens discobak blev efter en stund brödbak (nu med i alla fall lite kläder på).

Googlade runt efter något nytt recept och fann detta på Tasteline, under namnet "Ett fantastiskt gott bröd". Givetvis var vi tvungna att prova. Eftersom jag sällan bakar på ett halvt paket jäst dubblade vi direkt receptet och körde en större sats. Det blir ca 20 bröd (det där anpassar man ju så klart själv beroende på hur många och stora man önskar).

Recept:

50 g jäst
1 l fingervarmt vatten
2 dl mjölk
4 tsk salt
2 msk honung
2,5 l vetemjöl

Arbeta ihop degen (den är väldigt lös), strö över lite mjöl och låt jäsa i 1-1,5 timme.
Stjälp försiktigt upp degen på mjölat bakbord. Strö lite mjöl över och platta ut den lite grann, men knåda inte. Dela sedan degen i lagoma bitar och grädda i ca 250 grader i 17-20 minuter. Jag sprayade även lite vatten i ugnen för att få en god skorpa.




Brödet var urlätt att baka och både doftade och såg otroligt gott ut när jag tog ur det ur ugnen. Jag har själv inte smakat, men fick följande sms av Rasmus nu på morgonen:


Och det får man väl säga är ett gott betyg?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar