måndag 6 april 2015

Och brödet?


Superbra! Goda och luftiga med stora, härliga hål och knaprig skorpa. Perfekta frukostbröd!

Nattjästa frallor (ca 16 st)

Ingredienser:

24 g (höftade så klart och tog ett halvt paket) jäst
6 dl vatten
3 tsk salt
2 msk honung
13 dl vetemjöl special

På kvällen:

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och honung och till sist mjölet. Rör ihop till en deg och ställ att jäsa (ej i kyl utan framme i rumsvärme) under bakduk över natten.

På morgonen:

Stjälp upp degen och vik in den några gånger mot mitten. Låt ligga och jäsa under bakduk i ca 30-45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Gör frallor och grädda i ca 12-15 minuter. Njut!






4 kommentarer:

  1. Det låter väl lika som grytbrödet fast utan gryta och lite mindre jästid? Super ju. Detta ska jag prova. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mm, precis som grytbrödet bara det att det blir bröd och inte bara en stenhård, oätlig platta :) Tycker iofs att "Det fantastiskt goda brödet" slår det mesta, men detta var också enkelt ,bra och gott. Såg att hon senare provat det med sesam- och linfrön i degen också, det ska jag prova nästa gång!

      Radera
  2. Svar
    1. Haha, ja, det blev så :). Vet du förresten vad svindyrt gurka är just nu? Kostade 69 kr/kg på Ica igår. Då blir det få och tunna skivor serru :)

      Radera