söndag 6 april 2014

Lax med sweet chili och lime

Ytterligare en rätt från i fredags och ytterligare en storfavorit. Blev bjuden på den för ett par år sedan hemma hos Therese och sedan dess har den blivit något av en paradrätt här hemma. En urgod och enkel sådan. Win win.

Gör bara så här:

Blanda ihop sweet chilisås med saft och rivet skal från lime (mängder får ni höfta lite med) och bred ut över en laxsida. Salta och peppra. Tillaga i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter. Klart!

Servera gärna med en couscous eller nudelsallad samt en yoghurtsås. Denna gör du enkelt genom att blanda turkisk eller grekisk yoghurt med sweet chilisås, lime, salt och peppar. En jättegod sås som funkar alldeles utmärkt även till kött. Tadaaa!


Hihi, ännu en gammal bild ur arkivet. 
Denna från en jobbfest jag anordnade för ett par år sedan. 

2 kommentarer:

  1. Lagade denna förra veckan. Så gott! Kommer att göras ofta hemma hos oss i fortsättningen.
    Kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Världens enklaste och godaste :) Superkul att ni gillade den!! Kram!

    SvaraRadera