söndag 6 april 2014

Cheesecake à la Anneli

Sist men inte minst från fredagens meny och i dagens receptbonanza; världens godaste cheesecake. Denna är ursprungligen faster Annelis specialitet, men det tog inte lång tid innan vi lyckades få receptet och började göra den titt som tätt även vi. Framför allt Niklas har den som sin stora favorit, och sedan några år tillbaka har vi som tradition att göra den och äta till frukost varje fars dag (konstigt nog har vi ingen liknande tradition på mors dag...). 

Ingredienser:

3 dl vispgrädde
3 ägg
2 dl strösocker
100 gram philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Digestivekex

Gör så här:

Det behövs tre bunkar. Trean ska vara störst.

Bunke 1: Vispa äggvitorna hårt (jag brukar börja med just denna eftersom visparna behöver vara helt rena och torra för att få vitorna riktigt hårda).

Bunke 2: Blanda äggulor, färskosten och sockret.

Bunke 3: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.

Rör nu ihop allt i bunke 3. Äggvitorna vänds försiktigt ner sist av allt. Smula kexen i botten på en pajform (jag tycker att det ska vara väldigt fina smulor, så jag brukar använda en sil och mosa/strö kakorna igenom). Häll ner smeten i formen och pudra slutligen ytterligare ett kexlager ovanpå. Skjuts in i frysen och låt stå. Ta fram cheesecaken en stund före servering och dekorera med bär. Häpp!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar