måndag 30 juni 2014

Medelhavskyckling

Detta är en rätt som jag blev bjuden på hemma hos mamma Lena för många år sedan, och genast blev förtjust i. Väldigt smakrik och poppis hos såväl stora som små. Som alla mina favoritbjudrätter är den också  urenkel att förbereda - win win!

Recept för ca 8 bufféportioner:

800 g kycklingfilé

Tomatgucka:
4 dl lätt creme fraiche
10 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Att garnera med:
coctailtomater
oliver
ruccola
basilika

Bryn kycklingen i stekpanna och stek färdigt i ugn. Detta kan du göra dagen innan festen, så det är som sagt en helt perfekt bjudrätt. När det är dags att servera maten lägger du upp kycklingen på ett stort fat och fördelar ruccola, tomater, oliver och basilika över. Denna gång lade jag även en bädd av ruccola under själva kycklingen. Klicka ut några klickar sås ovanpå alltsammans och servera resten i skål vid sidan av. 

Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar