torsdag 29 april 2010

Att sova eller inte sova...


Vi har problem med pojkarnas sömn. Jätteproblem. Både när det gäller själva nattningen och hur de sedan sover (eller inte sover) under kvällar och nätter. Vi får det helt enkelt inte att funka. Har väl egentligen aldrig fått det... Men nu känns det tungt.


Med Rasmus och Amanda körde vi femminutersmetoden, vilket gick jättebra. Ett par tuffa kvällar, men sen somnade och sov de hur bra som helst. Med de här två små trollen känns det värre... De blir så himla ledsna, helt hysteriskt ledsna, när det ska till att sovas. Står upp i sängarna, gråter tröstlöst och skriker sig hesa, trots att man sitter alldeles bredvid... Och så triggar de ju varandra...


Vi har läst om massa metoder och tips och prövat oss fram, men inget blir riktigt bra. Och hur vi än gör vid läggdags - var de än somnar och hur de än somnar - så vaknar de så gott som alltid en massa gånger under kvällen och natten, oftast ledsna och oroliga.


Sen har vi ju nästa problem. Att de gånger vi har börjat få in fungerande rutiner och känt att det kanske håller på att bli riktigt bra, ja då har killarna blivit sjuka och så har allt raserats igen. Tillbaks till ruta ett, utan att passera gå...


Men nu måste det hända något! Någonstans tror jag verkligen på det här att somna i egen säng, där man ska sova. Så det är väl det vi ska försöka hålla fast vid och kämpa med. Dessutom är det lite andra stora förändringar på gång... Fortsättning följer!

2 kommentarer: