söndag 28 juni 2015

Rasmus 18-årsfest


Tidsschemat hölls, maten räckte (har hur mycket som helst över - hungrig någon?), solen sken, gästerna var glada och flaggan - ja, den fladdrade friskt för vinden. Vi fick en jättehärlig kväll med vår stora, härliga familj och, inte minst, med vår fina 18-åring. Jättemånga fina presenter fick han, men bäst av allt var nog att Evy överraskade honom och plötsligt dök upp med röda rosor. Och mamman grinade en tår, så klart. Senare drog födelsedagsbarnet ut på krogen (!) och vi avslutade den kyliga kvällen inomhus med faster, onkel och Erik. Underbart.



Tack vare det vackra vädret kunde vi duka upp buffén inne på matbordet i vardagsrummet. Jag älskar att kunna göra det, så att man nästan får plats med allt och kan ta mat från två håll. På buffébordet fanns denna gång kalkon med olivgucka, parmaskinka med ädelost och passionsfrukt, kallskuren fläskfilé med pepparrot och dijonsenap, kyckling med balsamdressing, hjortronsås, pasta, färskpotatis, fröknäcke, mjukt bröd, smör, varm brietårta och ostbricka.  Flera rätter var helt nya (med mycket inspiration från Malin och Remsan) och recenserades under kvällen av gästerna. Recept och omdömen kommer!


Till dessert serverades rabarbercheesecake (recept från Bakverk och Fikastunder). 






Mormor gratulerade med 18 röda rosor, en resväska inför Greklandsresan samt en rejäl överraskning: En flaska full med tiokronor som hon sparat till Rasmus ända sedan han föddes. En tia per vecka - 936 veckor!!!




Grattis igen mammas stora, vackra älskling!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar