söndag 24 maj 2015

Helgen


Oj. Hjälp. Wow. Är så otroligt nöjd och lycklig, men HELT slut.

Jättetrevlig personalfest, heldag på Gröna Lund, middag med mamma och Patrik, schlagerrysare, alldeles för få timmars sömn, storhandling, kalasförberedelser, tvåtimmars sexårskalas, elinstallation och påfyllning av vatten i poolen, mysig fika och paketöppning med pappa och Birgitta, presentshopping, middag med Eva, Hanna, Lina & co och nu ikväll födelsedagsfix och skoljobb.

Målet hela dagen och helgen har varit att avsluta med dopp i bubbelpoolen, men det visade sig att uppvärmningen tar nästan 24 timmar. Surt. Fick lov att bli ett bad i badkaret istället innan jag nu stupat i säng och laddar för ännu en tuff vecka.

Pannkakor är stekta, brickan roddad, bordet dukat och presenter inslagna. Imorgon fyller mina bebisar sex år. 

Oj. Hjälp. Wow.


Vilken dag vi fick! Två superlyckliga prinsar och världens bästa Tina! Grönanbesöket var pojkarnas födelsedagspresent från gudmor.




Lunch och lek hos Pettsson och Findus





Killarna har drömt om att någon gång få smaka sockervadd och nu var det dags! Det blev dock inte så värst många tuggor tagna innan bådas åkte i soporna. Lite väl sött, löd omdömet. Eller som Ludvig summerade det hela: "Så, nu vet vi hur sockervadd smakar".




Efteråt var det två slagna hjältar som åkte hemåt


Hemma laddade vi om en kortis, sedan fick vi middagsgäster. Inledde med en nyhet som jag velat prova länge - tortillachips med philadelphiaost och sweet chili. Löjligt enkelt och supergott. Jag undrar om inte idén kommer från Malin...


Till förrätt ännu en riktig höjdare i all sin enkelhet. Skagenröra med ett kex att äta till/med.


Till varmrätt åt vi lax, som även den var väldigt god, men den fotade jag inte. Efterrätten däremot - lillebrors hemmagjorda glass. En sort med äppelpaj och en med citron, ananas och kokos. Mums!!!


Och apropå mums. Är fortfarande helt uppfylld av den fantastiska segern!!!



Idag livat men jättelyckat kalas. Hamburgare, fika, lek och fiskdamm. Perfa!








Mitt i allt höll Fredrik, stackaren, på att fixa med poolen. 


Här trodde jag det var nära, men tji fick jag..


Morfar gav killarna ett pingisset. Vilken hit! Om Ludvig och Viktor har tur kanske de kan få spela lite också ;)



Efter jättegod och trevlig middag med svärmor och gänget fortsatte pingisspelandet. Till slut fick pingisbordet dock lov att bli matbord igen. Eller, nästan...


Allt är klart. Imorgon smäller det!



God natt!


2 kommentarer:

  1. Alltså! Jag åt oxå Philadelphia sweet chilidipp i helgen. Har aldrig hört om det. Varför ploppar den upp nu och är så god för?

    SvaraRadera
  2. För att du och jag delar hjärna. Din halva är bara lite smartare :)
    Jag har faktiskt hört och pratat om det länge. Ja, visst var det gott?!

    SvaraRadera