fredag 30 maj 2014

Teriyakimarinerad rostbiff



Detta är ett recept jag fann för flera år sedan i en gammal buffétidning och som jag sedan lagat flera gånger. Så otroligt enkelt och samtidigt vansinnigt gott, med fantastiska smakkombinationer. En perfekt bjudrätt helt enkelt. 

Ingredienser (jag har som vanligt jättesvårt att ange mängder, här blir det extra svårt. Ni får helt enkelt prova er fram och ta lagom. Taskigt, men sant):

rostbiff
teriyakesås
sesamolja
sesamfrön
salladslök
koriander
salt & peppar

Gör så här:
Lägg tunna skivor av rostbiff (från egen stek eller färdigköpta - det väljer du själv) på ett fat. 
Rör ihop teriyakesås med lite sesamolja (smaka av!) och bred ut över rostbiffen. Strö över skuren salladslök och rostade sesamfrön samt koriander. Salta och peppra. Klart!

Denna rätt är god att servera tillsammans med ris. Nu senast hade vi den på buffébordet då prinsarna fyllde år och då var det nudelsallad till. Gott bådadera. Lycka till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar