fredag 30 maj 2014

Lantchips med het räkröra


Detta är ett läckert och smakrikt tilltugg som jag först blev bjuden på en gång hemma hos Louise. Sedan dess har jag själv lagat och bjudit på det flera gångar, senast som en del av vår lätt asieninspirerade födelsedagsbuffé. Något som kan vara bra att tänka på är dock att inte lägga upp för många åt gången, då chipsen efter en stund förlorar sin krispighet och riskerar att bli blöta och tråkiga. Receptet är från Icas tidning buffé. Älskar Ica. 

Ingredienser:
300 g skalade räkor (låt rinna av ordentligt innan du steker dem)
3 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
lite olivolja (1 msk står det i receptet)
1/2 dl creme fraiche
skal och saft från en lime
1 dl (ca 1 kruka) hackad koriander
salt, peppar, tabasco

ca 1/2 påse lättsaltade lantchips

Gör så här:

Fräs hackad vitlök och chili i olivolja i ca en minut. Tillsätt räkorna och fräs i en minut till, under omrörning. Ta bort från värmen och mixa det frästa grovt. Kyl ner.

Blanda creme fraiche, limeskal, -juice och koriander. Vänd ner även räkfräset och smaka av med salt, peppar och lite tabasco. Låt röran stå kallt och fördela sedan, en stund före servering, på chipsen. 

Smaklig spis!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar