onsdag 5 mars 2014

Bäst och sämst idag

Sedan några månader tillbaka har vi infört en ny tradition vid middagsbordet här hemma, inspirerade av en familj i min klass. Varje kväll när vi sitter och äter tar vi en runda då alla vid bordet får berätta om det bästa respektive sämsta från dagen som varit. Ett otroligt enkelt men ändå jättemysigt sätt att få ta del av varandras dagar. 

Ludvig och Viktor är nog de som uppskattar detta mest och som anammat det bäst. De är båda väldigt duktiga på att påminna oss andra och föra det på tal. Oftast är det Viktor som leder rundan och fördelar ordet till oss andra. Så söt! Lika gullig är Ludvig, som nästan varje dag uppger "Just nu, när vi sitter tillsammans och äter" som sitt bästa. Vi andra vet inte riktigt om det är själva familjesamvaron eller maten han syftar på (troligtvis det senare) men vi ler alla lika stort varje gång :)

Mitt bästa idag: Vår fantastiska utställning om vinterfåglar som vuxit fram utanför klassrummet under dagen. Barnen har skrivit, ritat och pysslat så himla fint. Världens duktigaste!



Och så det sämsta: En stycken son (gissa vilken? Ja, rätt) som klättrat på dagis och ramlat och slagit sig så han nu har en alldeles svullen och blå liten kind. Hur ska det gå för den där gossen? Mitt minsta, fina, lilla hjärta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar