lördag 1 september 2012

S-festen

Är fortfarande lätt hög efter förra helgens Storslagna partaj. Min försenade födelsedagsfest, med S-tema som ni säkert förstått av den SSSenaste tidens SSSmåhintar.

Ni skulle bara veta vilken otrolig känsla det var att gå ut på vår stora härliga altan och mötas av en sådan fantastisk samling människor. Närapå 75 personer inklusive barn/ungdomar, där alla verkligen hade tänkt till och följt temat på valfri nivå. Det var precis det som var meningen!

För vad sägs om följande Skara:

En Simmare med badrock, badmössa och simglasögon, en Snövit, ett gäng Sjörövare, två Skelett, två Snickare, en Sanne Salomonsen, en Sexy cop med batongen i högsta hugg, två Skidåkare varav en med skidorna på ända fram till altantrappen, en Smurffamilj (härligt med sällskap :-) ), en Sheriff, en Scout, två Solstrålar, en Stekare, två Sjömän, en Storfiskare, en massa Sverigesupporters, en Skurk, en Sandy, en Spader dam, en Sjuttiotalskille, en Spidergirl (skulle ha varit två, men Cornelia lät bestämt sin dräkt ligga kvar i påsen och gick istället på festen som Så envis. Dessutom är hon ju alltid fasters Sessa), en Supermodell, en Sötnos, en Spetsgardin, en (min) Svärfar med fru (hans) Siv, ett Sagoluder, två Sena ankomster, en Spanare, en Sportreporter, en Syssling, en Selena Gomez, en Seglare samt ett helt gäng Snyggingar - många helt i Svart, en i Silver, en Skallig, en Skäggig och en i Skinnställ.

Maten sedan. Även denna på s, så klart (med några små omskrivningar):

Sangria, Salta tortillachips med Salsa, Sesampinnar.

Buffé bestående av Sweet chili-lax, Sparris- och parmesanpaj, Sesammarinerade morötter med ingefära och pepparrot, Sallad med rödbetor, spenat, oliver och feta, Svamppaj med köttfärs, Spett med fläskfilé, Sallad med matvete, rödlök, tomater, mango och ruccola, Sås med sweet chili, Sprödbakad fröknäcke, Smörgåsrån, Smör, Smarriga ostar samt Sötsyrlig marmelad med krusbär och whiskey.

Till dessert Smulpaj med hallon, blåbär, vit choklad och minimarshmallows, Serverad med vaniljglass.

Till min stora överraskning och förtjusning en massa presenter. Trots att jag på begäran för ett tag sedan hade lyckats svänga ihop en önskelista (med enbart s-saker) hade jag faktiskt, nu när det väl drog ihop sig, nästan helt förträng själva födelsedagsbiten. Det ju var ett rätt bra tag sedan det fylldes år. Många hade även hittat på egna finfinheter på S. Fick bla Syrenhortensia, Sommarhallon, Sarah Bernard (pioner), Slingriga klätterrosor vid namn Santana, Stjärnmagnolia (mycket grönt blev det, vår trädgård kommer bli helt fantastisk!), Sushikurs, Skumpa, Smink och ett Stort mateusfat. Dessutom en massa annat fint, TACK alla!!


Slumpvis placering med olika färgteman på alla bord. 


Låt förvandlingen, eller ska jag säga Smurfningen, börja!


Me and my husband, say no more...



Älsklingar!


Helt naturligt på en fest i augusti..



Som på den gamla goda tiden - sång och gitarrspel till arla morgonstund. Underbart!





Åh, så mycket fint!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar