måndag 3 januari 2011

Men så fin den var!

Tiden går fort när man har jullov, först nu har jag haft tid att få lite ordning på våra julbilder. Men bättre sent än aldrig!

Här, med en extra varm hälsning till mina tyska läsare, en sammanfattning av vår julafton:






Julaftonsmorgonen började med frukost, glädjeskutt och blandade småhopp till sista avsnittet av "Hotell Gyllene Knorren".

Vi har alla gillat årets adventskalender, Ludvig och Viktor har ÄLSKAT den. Varje dag, så fort de hört de inledande takterna av den finska tangon har de gått helt bananas och kommit springande för att dansa framför tv´n. Under själva avsnitten har de sedan, med undantag från några grymtanden/morranden när grisen visat sig, suttit hur lugnt och stilla som helst och bara tittat.

Jag kan avslöja att vi kallt har fortsatt utnyttja situationen även nu efter jul genom att, vid lämpliga tillfällen (dvs då vi andra behövt en paus), slå på svt play och ropa "Nu är det julkalendern!"

Nåja, detta blev en lång harang. Efter kalendern följde paketöppning.







Pojkarna fick varsin leksaksmobiltelefon och -bil samt kritor. Storebror fick en riktig mobiltelefon och storasyster fick en spegel till rummet, fina kläder och, sist men inte minst, löfte om att få ta ett tredje hål i örat (nu är det gjort, jättefint!).





Sedan bar det av hem till lilla mormor för jullunch. Alla barnen var om möjligt ännu snyggare än vanligt i sina fina julkläder. Ludde passade på att sova middag innan festligheterna drog igång på allvar. Man blir trött av att fira jul.



Sedan hände det grejer! Plötsligt knackade det på dörren och TOMTEN kom. Han blev väl emottagen av Oliwer...


...som också tackade tomten med en bamsekram innan han senare var tvungen att gå vidare till alla andra snälla barn.

Cornelia, och även Ludvig och Viktor, var aningens mer skeptiska...





Efter Kalle Anka åkte vi hem till oss och gjorde oss redo för besök av farmor, morfar Kurt och fastrarna med familjer. Det blev en jättemysig kväll med mängder av godsaker att äta och dricka, ännu mer paketöppning samt en massa lek och skoj tillsammans med världens bästa Maja!




 Alla barn var helt fantastiska och höll sig vakna till efter midnatt. Kvällen avslutades traditionsenligt med tomtegröt och smörgås.



 Snipp snapp snut, så var vår julafton slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar