söndag 21 september 2014

Kräftskiva 2014

Efter en tuff arbetsvecka gick så årets efterlängtade kräftskiva av stapeln. Vi var inte helt i fas med alla förberedelser, vilket märktes och kändes lite under kvällen, men i övrigt blev det ett jättetrevligt kalas med härliga människor i snygga hattar, mycket mat, många skratt samt gitarrspel och skönsång till arla morgon. 


Eftersom årets tillställning fick lov att gå av stapeln så pass sent in på hösten så satt vi givetvis inomhus. Bordet dukades med lyktor i olika färger samt med lite höstiga inslag i form av rönnblad och -bär .



Pga platsbrist valde jag att bara ha kräftor, räkor och aioli på matbordet och istället duka upp till buffé i köket.



Hade ett par nyheter kvällen till ära. Dels en ljummen sallad med sötpotatis och västerbottenost


och dels en gratäng med broccoli och ädelost. Båda mycket goda och båda från Remsans Bistro.


Dessutom fanns på bänken västerbottenpajer, gratinerade musslor, minipizzor med zuccini, chevre och kantareller, ljummen brietårta, ostbricka, blandade kex, fröknäcke samt det fantastiskt goda brödet. Tyvärr inte lika fantastiskt gott som vanligt tyckte jag dock, men ok. 


Vem som vann årets hattävling? Äsch...


Och vem som spelade så det stod härliga till? Vår Johan så klart!



Efter spel, sång och skrål, småprat med nattgästande lillebror samt lite köksplock tackade kräftan och jag slutligen för oss och gick till sängs. Nöjda och glada, men mycket trötta. Som sig bör när klockan är fyra på morgonen, kan jag tänka.


Tack för i år, slut för i år. Helslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar