torsdag 11 september 2014

Kycklinggratäng med soltorkade tomater

I min jakt på inspiration och nya maträtter att prova kikade jag häromveckan in på bloggen Bakverk och fikastunder. Där finns många godsaker. Hittade ett spännande kyckling-/pastarecept som vi testade nu idag. Himla smarrigt (tyckte alla utom Amanda som klagade lite över senapssmak. Hur tusan kände hon den??)! Jag improviserade lite då inte allt i originalreceptet fanns hemma, och höftade nog helt ärligt lite hit och dit med mängderna, men det gjorde nog ingen större skillnad. Här har ni receptet:

Kycklinggratäng med soltorkade tomater (ca 4 personer)


4 kycklingfileér
2 dl creme fraiche (hade ingen hemma så körde bara på en större mängd grädde)
1 dl grädde
1 msk senap
3 msk soltorkad tomatcremé (hittade inte denna vara i butiken så mixade själv soltorkade tomater på burk. Hade i mer än 3 msk)
1 msk soya
1  tsk basilika (alltså tesked och tesked...)
1 dl riven ost
Dela kycklingfileérna i mindre bitar och bryn dem i stekpanna. Krydda med peppar och salt. Placera kycklingen i en ugnsform. Blanda alla övriga ingredienser till en gucka och bred över kycklingen. Grädda i ca 200 grader i 20 min eller tills kycklingen är genomstekt. Servera med pasta. 
Lycka till! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar