söndag 23 augusti 2015

När man blir inbjuden på "en liten lunch" hos brodern

...när brodern dietar för fullt och ägnar alla veckans andra dagar åt att planera och förbereda inför lördag och ätardag. 

Först ut en ravioli fylld med ricotta, spenat, rökt lax, citron och muskot, toppad med kantareller, sparris och parmesan. Notera den perfekt tillagade inbakta äggulan som, när den togs hål på, rann ut som pricken över i´t över raviolikudden. 



Sedan lufsa - en öländsk specialitet, lite som ugnspannkaka med råriven potatis, toppad med bacon och serverad med rårörda lingon. 



Slutligen hemmagjord kebabrulle. Kött som tillagats i tre timmar på låg värme i ugn, sedan kallnat i kyl och hyvlats till smala remsor.  Till detta grönsaker och goda såser - en fantastisk smakkombination. Patrik ursäktade sig dock över att han inte hunnit baka brödet själv utan köpt färdiga tortillabröd.



Som sagt - bara en liten lunch. En trerätters. Ungefär en sådan lunch som vi äter varje lördag och söndag :)

Tack älskade lillebror. Du är fantastisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar