onsdag 30 mars 2016

Semmelkladdkaka

Det senaste halvåret har jag läst lite överallt om semmelkladdkaka och tänkt att jag bara måste prova. Det låter ju onekligen som den perfekta mixen av allt det goda i livet. Typ.

När Amanda fyllde år bjöd jag på sådan och OMG! Jag hade rätt. Den kvalar lätt in på topplistan över det godaste jag ätit. Någonsin. Här kommer det utlovade receptet:

Semmelkladdkaka (recept Mitt Kök)

Kaka:

150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemumma
2,5 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Topping:

2 dl vispgrädde
75 g mandelflagor
florsocker

Gör så här:
Smält smöret och riv mandelmassan. Blanda samman alla ingredienserna till kakan och häll i smörad springform. Grädda i 175 grader i ca 20 - 25 minuter. Låt svalna.

Rosta mandeln i en stekpanna. Bred grädden över den kalla kakan och strö över mandel. Pudra med florscker.

NJUT!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar