söndag 28 augusti 2011

Besvikelse, stress, glädje, mys - och så lite fröknäcke

Gårdagen blev något av en berg- och dalbana  känslomässigt. Under dagen storhandling, panikletande efter krondill i massvis av affärer med spräckt tidsschema som följd, kräftkok, matlagning, bakning, städning och festfix. Hela tiden med ett öga på datorn för att försöka följa Irenes framfart och de senaste uppdateringarna på tävlingsfronten. Så mitt på dagen beskedet om att allt ställs in. Antiklimax. Patriks besvikelse, sorg, ilska. Känns i hjärtat för en storasyster.

På kvällen kräftkalas med fantastiska vänner. Ljum sommarkväll/-natt, tända ljus, massa mat och dryck, snygga människor i snygga hattar, sång, gitarrspel, skratt, glädje. Tack alla för en jättefin kväll!!

Fröknäcket slutligen - en hit. Så himla gott och verkligen busenkelt att svänga ihop. Något som garanterat kommer bakas många gånger här hemma. Här är receptet (från bloggen vita ljuva tankar):

2 1/2 dl mjöl (dinkel t ex)

3/4 dl sesamfrön

3/4 dl linfrön

1 dl solroskärnor

1 tsk flingsalt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokhett vatten

Blanda ihop allt till en degsmet. Platta ut eller kavla mellan två bakplåtspapper till en tunn platta. Strö flingsalt över och baka i ugn på 150 grader i 1 timme, Låt svalna och bryt sedan i lagom bitar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar