Det var länge sedan jag lade in några recept här i vrån (länge sedan det gjordes något alls, men som ni märker är jag ledig och tokjobbar ikapp). Jag har såå många på vänt, må ni tro. Först ut kommer här receptet på de jättegoda chokladbollarna som vi fikade med häromdagen (och som fortfarande finns kvar av i en låda i frysen - lyllos oss!).
Blev bjuden på dessa av min kollega Bettan för några veckor sedan och blev helt frälst. Att något som är i alla fall nästan nyttigt kan smaka så in i Norden gott!!!
Har sedan gjort dem både hemma och här och ja. Gott, sa Bull. Testa själva!
Dadelchokladbollar
Du behöver:
8-10 st torkade dadlar
2,5 dl havregryn
1,5 msk kakao
0,75 dl kokosolja
2 msk kaffe
Lite havssalt
Kokos eller liknande att garnera med
Gör så här:
Häll ner alla ingredienser i en matberedare och mixa ordentligt. Forma bollar med händerna och rulla dem i kokos eller liknande. Hon i bloggen där Bettan hittat receptet - Hannalicious - hade även rullat i gojibär, något som jag köpte och testade jag med. Gott tyckte både jag och familjen, dock kände jag av kli i munnen av dem, så lät bli nu nästa omgång. Plus att jag älskar chokladbollar med kokos :)
Låt gärna bollarna ligga i frysen och ta fram en stund innan de ska ätas. Då är de som godast! Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar